Stealth

De eenvoud van microsegmentatie

Organisaties zijn steeds vaker doelwit van cybercriminaliteit. 13% van kleine bedrijven met 10 tot 20 medewerkers heeft in 2018 een ICT veiligheidsincident ondervonden door een aanval van buitenaf. Voor bedrijven met 100 tot 250 medewerkers ligt dit percentage zelfs op 22%. Een cyberaanval brengt niet alleen financiële schade met zich mee, maar kan ook zorgen voor reputatieschade of ernstige verstoringen in de bedrijfsprocessen.

Het kasteel model, wat wordt toegepast door veel bedrijven en organisaties, zorgt voor bescherming aan de buitenkant door middel van een muur en een gracht met ophaalbrug. Echter heeft een aanvaller vaak vrij spel wanneer deze is binnengedrongen. De next-generation firewall hype van de afgelopen jaren heeft veel bedrijven doen investeren in firewalls die juist deze buitenkant proberen te dichten. Dit is uiteraard noodzakelijk, maar de laatste jaren is meermaals aangetoond dat 100% veiligheid niet bestaat. Cybercriminelen vinden dagelijks nieuwe technieken of zwakke plekken om door de beveiliging heen te breken. Het is niet de vraag of men te maken krijgt met een digitale aanval maar wanneer dit het geval is.

Microsegmentatie

Met microsegmentatie is het mogelijk om te voorzien in de beveiliging van het “oost-west” verkeer binnen IT-infrastructuren. Microsegmentatie is een beveiligingstechniek die resources binnen de IT-infrastructuur groepeert en dynamische beveiliging toe past op communicatie tussen deze resources. Het risico dat men slachtoffer wordt van een cyberaanval, en hierdoor financiële schade oploopt, wordt aanzienlijk verlaagd omdat afzonderlijke hosts worden beveiligd en daardoor niet kwetsbaar zijn. Mocht een cybercrimineel toch een gat in de beveiliging hebben gevonden en zichzelf toegang heeft verschaft tot het interne netwerk, dan zijn de bewegingsmogelijkheden beperkt door de beveiliging van afzonderlijke hosts.

Stealth

Stealth is een flexibele software-gedefinieerde beveiligingsoplossing als toepassing voor microsegmentatie. Stealth maakt gebruik van microzones waarbinnen systemen worden gegroepeerd. Alle communicatie binnen een microzone is volledig gecrypteerd waardoor niet inzichtelijk is welke poorten worden gebruikt voor communicatie. Interne firewalls worden hierdoor overbodig waardoor een simpeler en beter beheersbaar netwerk wordt gerealiseerd. Mocht de muur van het kasteel worden doorbroken dan is er nog steeds niets zichtbaar waardoor een datalek nagenoeg onmogelijk wordt.

Wat zijn de voordelen van Stealth

  • Eenvoudige op identiteit gebaseerde microsegmentatie
  • Data encryptie
  • Uw kritieke assets verbergen
  • Adaptieve beveiliging inschakelen
  • Het voorkomen van fraude
  • Beveiliging van legacy software (Windows XP, Windows 7)

Benieuwd wat Stealth voor u kan betekenen?

Contact