Veiligheid voor handhaving en toezicht

Overheidsmedewerkers in het sociale en publieke domein kunnen in onveilige situaties belanden. Tijdens de contacten met burgers kunnen de emoties soms hoog oplopen. Wanneer een burger handelt vanuit zijn of haar emotie kan de veiligheid van de overheidsmedewerker in gevaar komen. Tedas helpt met oplossingen die de veiligheid van de medewerkers vergroten.

Medewerkers kunnen een bodycam of een tracker met een paniekknop dragen. In een benauwde situatie kan de paniekknop worden ingedrukt. Deze melding komt – inclusief de positiegegevens – binnen op het centrale ‘dashboard’ Uniscope en er gaat een SMS met de positie van de medewerker naar het pikettoestel. Zo is meteen duidelijk waar de medewerker zich bevindt en kan er snel gericht actie worden ondernomen.

De bodycam verhoogt het veiligheidsgevoel van de overheidsmedewerkers. Bij escalaties kunnen ze een opname starten; opvliegende burgers beseffen dat ze gefilmd kunnen worden. De bodycam kan dan ook een de-escalerend effect hebben en bewijslast opleveren. Het apparaat is ook heel geschikt voor trainingen, bijvoorbeeld om te evalueren hoe de drager reageert onder bepaalde omstandigheden.

Wilt u meer weten?

We helpen u graag verder.
Bel ons even op 0575 575 725 of mail naar info@tedas.nl

Contactformulier