Wat doen we?
Cyberweerbaarheid is inmiddels bij vrijwel elke organisatie een onlosmakelijk onderdeel van de bedrijfsvoering. Het is noodzaak om maatregelen in lijn te brengen met de continu toenemende risico’s en om uw intellectuele eigendommen, vitale systemen of kritische applicaties optimaal te beveiligen.
Tedas helpt haar klanten hierbij. Deze bevinden zich veelal binnen het Defensie-, inlichtingen- & veiligheidsdomein van de Nederlandse overheid en leveranciers van vitale infrastructuur. Genoemde organisaties zijn gehouden aan de zwaarste informatiebeveiligingseisen, zoals het Defensie Beveiligingsbeleid (DBB), Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) en/of Wet Beveiliging Netwerk- en Informatiesystemen (WBNI).
Tedas heeft haar sporen verdiend in zowel de publieke als private sector en ontwerpt, bouwt en beheert al meer dan 20 jaar netwerken en IT security-oplossingen die bestand moeten zijn tegen de zware cyber dreigingen (van o.a. statelijke actoren) waar organisaties vandaag de dag aan worden blootgesteld.
Deze technologie gebruiken wij
Tedas maakt gebruik van best of breeds fabrikanten of opensource technologieën. Wij selecteren onze partners op basis van innovatie, volwassenheid en security niveau. Hieronder een greep onze technology providers:
- Servers, storage en netwerk infrastructuur oplossingen
- Operating-systems en Software
Onze partnerships
Tedas is aangesloten bij Cyberveilig Nederland en bij het Informatie Voorzienings-platform van Stichting Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid (NIDV).
Daarnaast zijn wij trotse supporter van HackShield Future Cyber Heroes!
HackShield is een cybersecurity game voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Op een speelse manier leren kinderen zich te wapenen tegen digitale dreigingen op het internet. Kinderen worden in de game Junior Cyber Agents en brengen het geleerde ook over op hun (groot)ouders en andere personen in hun netwerk. Gezamenlijk bouwen wij op deze manier aan een digitaal veilige wereld.
Dutch Cyber Resilience
Tedas is een 100% Nederlands bedrijf en werkt uitsluitend voor klanten in Nederland.
Wij versterken de digitale weerbaarheid van Nederland en onderkennen gevaarlijke cyber aanvallen en voorkomen de gevolgen ervan.
Groei

2003
In 2003 richt Harriëtte van Kuijk de eenmanszaak Tedas op. Tedas wil producten en diensten leveren op het gebied van Video over IP. Op dat moment nog relatief onbekend in de veiligheidsmarkt waar zij zich op richt. Harriëtte is dan al jaren actief als docent op de Politieacademie. Zij onderwijst daar observatiespecialisten van de politie in de toepassing van de nieuwste technieken op het gebied van telecommunicatie en operationele IT-infrastructuur. De aangedragen kennis op het gebied van Video over IP leidt tot een gehele nieuwe manier van werken.

2006
Tedas BV wordt opgericht en ontwikkelt en levert IP-video systemen en bouwt de eerste netwerken voor overheidsdiensten.

2009
De wens bestaat om de netwerken van de diverse politieregio’s (26 stuks) met elkaar te koppelen, maar wel behoud van de regie over het eigen netwerk. Voor een samenwerkingsverband van zes zuidelijke politieregio’s host Tedas dit eerste politienetwerk in Nederland. Meerdere volgen.

2010
In 2010 introduceert Tedas het koppelvlak. Dit draait in een datacenter in Amsterdam vanuit een afgeschermde ruimte voorzien van passende beveiligingsmaatregelen. In deze private AM-IX kunnen de verschillende politieregio’s gestructureerd data uitwisselen en samenwerken. Dit is het begin van het eerste landelijke netwerk. Tedas ontwikkelt LiveView (een koppeling tussen private en openbare meldkamers) en HeliView (het transporteren van videobeelden vanuit helikopers) en optimaliseert het gebruik van het koppelvlak om verschillende meldkamers te koppelen.

2014
Ten behoeve van de Nuclear Security Summit (NSS) in Nederland levert Tedas meerdere netwerkdiensten aan zowel Politie als Defensie.

2015
Tedas beschikt over 2 secure datacenters waarin netwerken van o.a. overheidsdiensten worden gehost en beheerd.

2019
In 2019 begint Tedas met de (door)ontwikkeling van Bastion. Een modulaire netwerk security architectuur voor het beveiligen van (hoog) gerubriceerde IT omgevingen.

2021
Tedas behaald kwaliteitscertificering ISO 9001 en ISO 27001. Tedas wordt lid van Cyberveilig Nederland.

2022
Tedas breidt portfolio uit met RCDevs, Splunk, Phished partnerships. Tevens wordt Tedas lid van Nederlandse Industrie voor Defensie & Veiligheid en supporter van HackShield.

2023
Tedas 20 jaar! FEEST!
Kijk voor interessante interviews, artikelen en kennisdeling op onze jubileumpagina.

Ons Team
Het team van Tedas bestaat uit hoogopgeleide professionals (HBO of WO) en beschikt daarnaast over de benodigde certificeringen en heeft uitgebreide ervaring. Zo zijn al onze architecten TOGAF en Archimate opgeleid, onze onderzoekers CISSP gecertificeerd en wordt er binnen onze organisatie continu geïnvesteerd in verdere scholing en doorontwikkeling van onze medewerkers. De achtergronden en ervaringen van onze collega’s binnen het cyber security werkveld zijn zeer uiteenlopend; van het werken bij commerciële organisaties tot aan defensie en inlichtingendiensten. Ook brengen sommige jongere collega’s nieuwe kennis en ervaring vanuit school of de community mee, die mooi wordt aangevuld met de diepgaande kennis en ervaring van meer ervaren collega’s. Allemaal hebben ze echter een ding gemeen; ze dragen graag bij aan de digitale weerbaarheid en cyberveiligheid van Nederland.
Certificeringen
Om de kwaliteit en veiligheid van onze processen en dienstverlening te borgen en continue te verbeteren, zijn we zowel ISO 27001 als ISO 9001 gecertificeerd.
ISO 27001 is een wereldwijd erkende norm op het gebied van informatiebeveiliging.Met een ISO27001 certificering wordt aangetoond dat een organisatie haar processen rondom informatiebeveiliging op de juiste wijze heeft ingericht en bestuurd.
ISO 9001 is de wereldwijd erkende norm voor kwaliteitsmanagement.
