Zero trust

Zero trust betekent zoveel als, vertrouw niets en niemand, iedereen en alles is verdacht. Om dit te realiseren is er feitelijk geen onderscheid tussen de buitenwereld en het interne netwerk. Alle communicatie dient gecontroleerd te worden op validiteit en waar mogelijk versleuteld.

Van alle gebruikers dient de identiteit gecontroleerd te worden. Niet alleen via gebruikersnaam en wachtwoord, maar door gebruik te maken van meerdere methoden. Dit zorgt voor een extra drempel om hackers toegang te ontzeggen tot het netwerk. Hackers breken tegenwoordig veelal niet meer in door een netwerk te hacken, maar door in te loggen met illegaal verkregen accountinformatie. Daarnaast is het belangrijk om een vorm van logging toe te passen op alle lagen binnen het netwerk. Hierdoor kunnen inbraken sneller worden onderkend en daarop de nodige acties worden ondernomen.

Zero trust is een onderdeel van Bastion Beveiliging>

Vorige VPN terminatie en inspectie