Vandaag viert heel Nederland de 3e Koningsdag, ofwel de 50e verjaardag van Koning Willem Alexander. Tijdens deze dag staat naast feest vieren ook de veiligheid centraal. Vooral in deze tijd waar aanslagen steeds meer plaatsvinden moeten de veiligheidsdiensten de beveiliging opschalen. Dit betekent onder andere het optimaliseren en versterken van de informatieketen.

Met de toename van digitale en technische middelen is de behoefte gegroeid om deze informatie centraal bijeen te brengen en zo een gemeenschappelijk beeld te creëren. Dit is iedere dag opnieuw belangrijk, maar bij dagen zoals Koningsdag groeit het belang naar een goed werkend informatiesysteem.

Tedas maakt al enige jaren deel uit van het Nederlandse veiligheids- ecosysteem en biedt op het gebeid van informatiedeling innovatieve oplossingen. Met Uniscope levert Tedas de veiligheidsdiensten de oplossing waarmee het command and control proces veilig en snel ingericht wordt. Met de maximale communicatiekracht!Trackers_laptop

Het door Tedas ontwikkelde Uniscope platform maakt gebruik van bestaande (realtime) informatiebronnen zoals video, audio, GPS en kaartinformatie. Een geografische informatie systeem (GIS) bundelt de data. Het GIS geeft de informatie en objecten een positie op de kaart. Compleet, gedetailleerd en overzichtelijk. Alle gebruikers werken samen vanuit een betrouwbaar realtime algemeen gemeenschappelijk operationeel beeld.

Het bijzondere van het Uniscope platform zit in de speciale systeemsoftware die de verschillende bedrijfssystemen en applicaties onderling verbindt. Ongeacht welk systeem of applicatie er wordt gebruikt. Een belangrijk onderdeel is het geavanceerde rechtensysteem. Dat maakt het mogelijk om zowel op tactisch als operationeel niveau te bepalen tot welke informatie een gebruiker toegang krijgt.  Alle medewerkers die zorg dragen voor het verloop van een veilige Koningsdag hebben doormiddel van Uniscope allemaal hetzelfde beeld. Communiceren is efficiënter en acties doeltreffender.

Wij wensen u een veilige Koningsdag!