Wat is Bastion Connectiviteit?

Om het mogelijk te maken om informatie overal vandaan te kunnen ontvangen, te verrijken en/of te delen met gebruikers die zich niet op een locatie bevinden waar ze fysiek toegang hebben tot de infrastructuur of waar de vereiste beveiligingsmaatregelen (ongeacht of dit nu om organisatorische, bouwkundige of elektronische maatregelen gaat) niet kunnen worden gerealiseerd voorziet de Bastion infrastructuur in diverse mogelijkheden voor veilige communicatie.

Met behulp van onder meer Mobile Device Management en servers op basis van OpenVPN-NL worden zo veel als mogelijk technisch haalbare maatregelen ingezet om de primaire communicatie van een sensor, smart device of laptop met de infrastructuur te beveiligen. Daarnaast zorgen geavanceerde wasstraten voor controle van het ontcijferde verkeer zodat een gecompromitteerd middel alsnog kan worden onderschept.

Tot slot is er een mogelijkheid om met behulp van Cloud Computing aanvullende diepte te creëren om de publieke zijde van de infrastructuur beter te beschermen tegen bijvoorbeeld een Distributed Denial of Service (DDoS) aanval en de beschikbaarheid van de (achterliggende) infrastructuur te garanderen.

Bastion bestaat uit 5 thema’s

Wat is bastion Architectuur?
Architectuur
Wat is Bastion Virtualisatie?
Virtualisatie
Wat is Bastion Connectiviteit?
Connectiviteit
Wat is Bastion Beveiliging?
Beveiliging
Wat is Bastion Monitoring?
Monitoring

Bastion

Dé autoriteit op het gebied van high-end/hightech informatietechnologie,
informatiebeveiliging en het ontwerpen, bouwen en beheren
van infrastructuren voor hoog gerubriceerde informatie.