Bastion

Modulaire beveiligingsarchitectuur voor uw netwerk infrastructuur

Bastion is dé oplossing om uw netwerk op het hoogste niveau te beveiligen tegen aanvallen vanaf het internet of van binnenuit.

Bastion bestaat uit modules die autonoom of gezamenlijk in een netwerk infrastructuur kunnen worden ingezet.

Om een specifiek onderdeel binnen uw bestaande netwerkomgeving op een hoger beveiligingsniveau te brengen kunnen losse modules worden toegevoegd. Met toepassing van een volledige Bastion Architectuur is uw netwerkinfrastructuur zelfs zo ingericht, dat u kunt voldoen aan het Defensie Beveiligingsbeleid (DBB) op het niveau Staatsgeheim GEHEIM en aan de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO).

Bastion filosofie

“Ieder netwerk wordt vroeg of laat aangevallen, zorg er dus voor dat je de aanval direct detecteert en voorkom een succesvolle hack”.

De door de jaren heen opgebouwde diepgaande kennis en ervaring in het spanningsveld tussen operationele behoefte en informatiebeveiligingsbeleid binnen zwaar beveiligde netwerken, heeft geleid tot de Tedas “Bastion filosofie” die de basis vormt voor het product- en dienstenportfolio van Tedas. Vanuit deze filosofie is een modulaire netwerk security architectuur ontwikkeld waarmee organisaties hun netwerk of een specifiek onderdeel hiervan “military grade” kunnen beveiligen.

Bastion biedt de ultieme balans tussen de beveiliging op het hoogste niveau en gebruikersgemak. Met Bastion kan worden voldaan aan de behoefte van uw gebruikers, zelfs wanneer deze conflicteert met het geldende informatiebeleid.

Bastion principes

Bastion Modules

Bastion
Secure Storage

Lees meer

Bastion
Gatekeeper

Lees meer

Bastion
Secure Connect

Lees meer

Bastion
Secure Login

Lees meer

De filosofie die wordt toegepast binnen de Bastion Architectuur bestaat uit de weergegeven leidende principes. Als deze principes binnen uw hele netwerkinfrastructuur zijn toegepast, bent u compliant aan uw informatiebeveiligingsbeleid, kunt u tegemoetkomen aan de behoefte van uw gebruikers en is uw netwerk bestand tegen actuele cyberdreigingen.

Onze leidende principes:

  • Defense in depth
  • Zero trust
  • Segmentatie
  • Detectie
  • Monitoring

Meer weten over deze principes? Vraag het ons

Voor wie is Tedas Bastion?

Bastion wordt ontwikkeld met inzicht en kennis vanuit defensie-netwerken maar is geschikt voor iedere organisatie die zijn netwerk infrastructuur, of een specifiek deel hiervan, op een hoger niveau wil beveiligen. Ook organisaties met zeer vertrouwelijke of kritische data en systemen kunnen Bastion toepassen.

Bastion implementatie in 5 stappen